basset hound

 


 

 

Engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutatkozzunk.

Kovácsné Burunkai E. Patrícia vagyok, férjem Kovács Tamás.

 

 

Szakmámat tekintve kutyakozmetikus vagyok, de a munka mellett a hobbim is a "kutyázás".

 

Férjem vállalkozó, szitanyomással foglalkozik. Hobbija többek között az asztaloskodás, szabadidejében bassetet ábrázoló termékeket is készít.

 

Első kutyám egy német juhászkutya volt, Sherry. 15 együtt töltött év után éreztem, hogy soha többé nem tudok kutya nélkül élni. Azóta is meghatározó szerepet töltenek be életemben a kutyák.

 

Férjem, gyermekkori álma volt egy Basset Hound. Sajnos, csak 2000. nyarán vehettük meg első tricolor szuka kutyánkat Sheridan's Destiny-t ("Desty"). Pár nappal később érkezett mellé "Giny" (Szerdahelyi Meggi) a német juhászkutya, barátnak és házőrzőnek.
Az akkori terveink még kimerültek abban, hogy két kutya szaladgáljon a kertünkben.

 

   

   

 

Egy év múlva egy barátunk keresett meg bennünket, hogy 5 hónapos bassetjének új otthonra lenne szüksége. Mivel 8 hetes korától ismertük és imádtuk, azonnal befogadtuk a bicolor kan Efendi Orpheus-t ("Orfi").

 

   

 

Sok sikeres kiállítás után, 2002. évben alapítottuk meg kennelünket. Első kutyánk nevéből - és mert valóban a férjem "végzete" - lett a kennel nevünk:
"is MY DESTINY". A logónk elkészítéséhez is Desty egyik fotója adta az ihletet.

    kennel

 

2003. júniusában már tenyésztési és kiállítási céllal vásároltunk két bicolor kölyköt Big Ben Dominik-ot ("Beni") és Baby Dominik-ot ("Honey"). Eredetileg csak Honey megvásárlása szerepelt a terveink között, de számomra Beni szerelem volt első látásra, így két bébi basset társaságában tértünk haza Csehországból.

 

   

 

Minden szabadidőnket velük töltjük, sokat kirándulunk a hegyekben, kutyakiállításokra járunk. Ahová csak lehetőségünk engedi, elmegyünk, figyelünk és tanulunk.

 

Két kutyánkkal (Orfival és Ginyvel) állatasszisztált terápiát is végztem óvodákban, idősek otthonában és egészségügyi intézményekben. Rendkívül büszke vagyok, hiszen Orfi volt az első basset hound az országban, aki terápiázott. Sajnos a kor felettük is eljárt, Ginyt 2012. novemberében elveszítettük, Orfi pedig a boldog nyugdíjas éveit tölti. Az egyik kölykünk sikeresen folytatja a megkezdett munkát, így méltán lehetünk büszkék az utódokra is.

 

2003. augusztus 02.-án, 107 lelkes tag támogatásával alakult meg a MEOE Basset Hound Klub, melynek alapító tagjai voltunk. A klub kizárólag a bassettel és rokon fajtáival foglalkozó, a fajta, illetve a tagság érdekeit erőteljesen képviselő klub volt, melyben vezetőségi tagként, 2008. december 14-től pedig vezetőségi póttagként tevékenykedtem.